ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mart 2024 Cuma 03:04

Nasa'yı Utandıran Adam

Nasayı Utandıran Adam

Şimdiye kadar uzayın resmi fatihinin NASA olduğunu düşünüyorduk. Ancak...


Ancak İngiltere'den bir adam hazırladığı projeyle bu yanılgıyı değiştirdi. İşte inanılmazı başaran dünya fotoğrafları.

Uzay insanlık için hala en büyük gizemlerden biri. Ünlü bilimkurgu dizisi Uzay Yolu (Star Trek)'in açılış jeneriğinde dediği gibi, uzay bizler için son sınır. Jules Verne gibi hayal gücü yüksek, yazarlar kitaplarında defalarca uzayı fethetti ve bu sınırları aştı.

Ancak gerçek dünyada, uzayla ilgili en kapsamlı araştırmaları ve fotoğrafları hep NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından hazırlanıyordu. Robert Harrison adlı bir İngiliz bu yanılgıyı kıracak kadar şaşırtıcı bir olay gerçekleştirdi.

İnanılması zor ancak uzaydan fotoğraf çekmek için tek gerekli şey bu kutu ve bir dijital kamera

Harrison, Icarus Project (İkarus Projesi) adını verdiği bu mini deney sayesinde atmosfer ile uzay arasında bir balon göndermeyi başardı. 38 yaşındaki araştırmacının 500 sterlin'lik bir maliyetle hazırladığı bu helyum balonu dünyanın 35 KM yukarısına çıkabiliyor.

Evinde yaptığı basit düzenek ile uzaya ulaştı

Icarus'a bağlı özel bir kamera sayesinde Harrison, dünyanın üstünden özel fotoğraflar çekmeyi başardı. Fotoğrafları incelediğimiz zaman bu araştırmacının NASA'yı aratmayacak kadar başarılı fotoğraflar çektiğini görüyoruz.

Harrison'ın hobi olarak uzaktan kumandalı helikopter kullanarak evinin fotoğraflarını çekmesiyle başlayan bu fikri, zaman içerisinde gelişerek bu hale gelmiş.

shif.net'in haberine göre, İngiliz maceraperest bu projeye başlarken hiçbir zaman başaramayacağını düşünüyormuş. Ancak uzaya yolladığı 12 balon sayesinde giderek uzmanlaşan Rober Harrison, hazırladığı paraşüt ve takip sistemi sayesinde dünyanın fotoğraflarını rahatça çekebiliyor.

Harrison'ın şimdiki hedefi ise, daha dayanıklı balonlarla uzaydan fotoğraflar çekebilmek.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER