ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2024 Perşembe 14:14

Hain mayında 6, operasyonda ise 1 şehit

Hain mayında 6, operasyonda ise 1 şehit

Olay Çukurca'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hantepe'de meydana geldi...


Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kavşak ile Uzundere bölgeleri arasında bulunan Hantepe mevkiinde operasyona giden askerlerin geçişi esnasında mayın patladı. Patlamada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı belirtildi.

Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Çukurca'ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hantepe mevkiinde meydana geldi. Operasyona giden askerlerin geçişi sırasında yola döşenen mayın düzeneği, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, askeri araçta bulunan 6 asker şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Askserlerden 4'ünün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın, 2'sinin de Kayseri Komando Tugay'ına bağlı askerler olduğu belirtiliyor.

Yaralı askerler helikopterle bölgeden alınarak Hakkari Şırnak ve Diyarbakır' daki asker hastanelerinde tedavi altına alındı. Bu arada, patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda askerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.



CUMHURBAŞKANI GÜL: "HERKESİN BU TERÖRÜ ŞİDDETLE KINAMASI GEREKİR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Mayın, terörün en kalleş yöntemidir ve uluslararası toplum tarafından da yasaklanan bir silah türüdür" dedi.

Gül, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu 6 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, bazı gazete ve televizyon temsilcilerine açıklama yaptı.

Saldırıda şehit olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Türkiye terörü yenmek için topyekün bir mücadele içindedir. Mayın,
terörün en kalleş yöntemidir ve uluslararası toplum tarafından da yasaklanan bir silah türüdür. Bir diğer üzücü yanı da kendi meselelerimizi çözme konusunda herkesin iyi niyetli yoğunlaştığı bir dönemde karşılaşılan bu terör olayları standartlarımızın yükseltilmesinin önünde en büyük engel olur. Onun için herkesin bu terörü şiddetle kınaması gerekir."

CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL, ORGENERAL BAŞBUĞ'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörle kararlı mücadelenin önüne, içeride ve dışarıda konulan tüm engellere rağmen, Türkiye'nin terörle mücadeleyi kazanacağını, toprak bütünlüğünü, milletinin birliğini, ülkesinin dirliğini koruyacağını belirtti.

Baykal, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 6 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Baykal, ulusal birlik ve toprak bütünlüğü için kanı ve canı pahasına, gözü bölücü hainlerde, eli tetikte 24 saat görev yapan güvenlik güçlerinin, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kavşak köyü kırsalında harekat halindeyken, terör örgütünün döşediği mayının patlaması sonucu 6 Mehmetçiğin şehit olduğunu, 8'inin de yaralandığını büyük bir acı ve üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

"Güvenlik güçlerimizin silah elde 24 saat görev yapması, ilkeli, kararlı mücadelesini aralıksız sürdürmesi, büyük ve acı kayıplara neden olan bu terör belasını mutlaka topraklarımızdan temizleyecek, terör örgütünü de etkisiz
kılacaktır" diyen Deniz Baykal, mesajında şunları kaydetti:
"Terörle kararlı mücadelenin önüne, içeride ve dışarıda konulan tüm engellere rağmen, Türkiye terörle mücadeleyi kazanacak, toprak bütünlüğünü, milletinin birliğini, ülkesinin dirliğini koruyacaktır.

Bu inanç, duygu ve düşüncelerle şehitlerimize rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerine, Türk milletine, şehitlerimizin aileleriyle yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim."

HAİN SALDIRI SONRASI YAPILAN OPERASYONDA KAYALIKLARDAN DÜŞEN UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kavşak ile Uzundere bölgeleri arasında bulunan Hantepe mevkiinde operasyona giden askerlerin geçişi esnasında mayın patladı. Patlamada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı belirtildi. Mayınlı saldırının ardından başlatılan operasyonda öğleden sonra kayalıktan düşen bir uzman çavuş şehit oldu.

Hain saldırı dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Bölgede sürdürülen operasyona giden askerleri taşıyan araç, teröristlerin yola döşediği tuzaklanan mayının uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Şiddetli patlamada, askeri araçta bulunan 6 asker şehit düşerken, 8'i yaralandı. Şehit askerlerden 4'ünün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, 2'sinin ise Kayseri Komando Tugay'ına bağlı askerler olduğu belirtildi. Saldırı üzerine bölgede yoğun operasyona başlanırken, yaralı askerler helikopterle bölgeden alınarak tedavi altına alındı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Van ve Hakkari yönündeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yaralıların helikopterle Şırnak'a gönderildiğini söyledi. Vali Türker, yaralı askerlerden 1'inin durumunun ağır olduğunu, bunun Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildiğini açıkladı. Vali Türker mayın düzeneğinin uzaktan kumandayla patlatıldığının sanıldığını, bununla ilgili de incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca'nın Işıklı Bölgesi'nin 15 kilometre uzağındaki bölgede sürdürülen operasyonda uzman çavuş Abuzer Doğan'ın kayalıklardan düşerek şehit düştüğünü bildirdi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Komando er Özkan Dumlu (Bingöl)

Uzman çavuş Ziya Bener ( Yozgat-Yerköy)

Cafer Çelik (İstanbul - Gaziosmanpaşa)

Adil Yıldız (İstanbul - Gaziosmanpaşa)

Kemal Özevin (İstanbul - Gaziosmanpaşa)

Deniz Demirci (Ankara)

MAYIN PATLAMASINDA YARALANAN 8 ASKERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Alınan bilgiye göre, dün akşam saat 23.30 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu yaralanan askerlerin uzman çavuş Muharrem Akalın, erler Oğuz Kır, Samet Koca, Ferhat Bilmez, Muhammet Akdeniz, Aytaç Güney, Fırat Güneş ve Mehmet Solmaz olduğu tespit edildi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN GENEL KURMAY BAŞKANI BAŞBUĞ'A TELGRAF

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlamasında 6 askerin şehit olması ve 8 askerin aralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdiği telgrafta, "Bu tür hain ve kalleş saldırıların hiçbir zaman amacına laşamayacağını" belirterek, "Devletimiz bölücü teröre karşı sarsılmaz bir ararlılıkla mücadelesine devam edeceğini ve bölücü hainlerin hangi deliğe irerlerse girsinler mutlaka cezalarını bulacağını" ifade etti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, elgrafında şunları kaydetti:
"Hakkari'nin Çukurca ilçesinde daha önceden yerleştirilmiş mayının atlaması sonucu 6 askerimizin şehit olması, 8 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

Dağılma noktasına gelen ve silahlı kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının karşısına çıkma cesareti bulamayan bölücü örgüt, varlığını ancak bu tür hain ve kalleş pusularla hissettirme telaşı içindedir.

Bu tür hain ve kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, devletimiz bölücü teröre karşı sarsılmaz bir kararlılıkla mücadelesine devam edecek ve bölücü hainler hangi deliğe girerlerse girsinler mutlaka cezalarını bulacaklardır.

Hiçbir sonuç alamayacaklarını bildikleri halde kanlı eylemlerini sürdüren teröristler tarih ve insanlık vicdanında mahkum olacaklardır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER