ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2024 Cuma 18:49

İşte PKK finansörleri..

İşte PKK finansörleri..

Terör örgütü PKK'ya finans sağlayan şirketler listesinde holdingler, inşaat firmaları, tekstilciler, toptan gıda marketlerinin ismi bulunuyor


Terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki finans kaynağı Uluslararası Kürt İşadamları ve İşverenler Birliği'ne
(KAR-SAZ) üye olan ve destek veren şirketlerin listesinin bulunduğu istihbarat raporuna ulaşıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) PKK'nın Avrupa'daki yapılanmasıyla ilgili bir raporuna ekli listede, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok ülkesindeki holdingler, inşaat firmaları, tekstilciler, dönerciler, pizzacılar ve toptan gıda marketlerinin ismi bulunuyor.

MİT'in raporundaki bilgilerden yola çıkarak PKK'ya finans sağlayan KAR-SAZ'ın izini Almanya'dan sonra Belçika'da da süren SABAH muhabiri, bu sözde ekonomi birliğinin bağlı olduğu Brüksel'deki KON-KURD (Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu) merkezini de görüntüledi. Rue Jean Stas 41, 1060 adresindeki KON-KURD binası silahlı kişiler tarafından korunuyor. PKK'nın üst düzey ismi Sabri Ok'un da Brüksel'de ikamet ettiği ve KONKURD'a gidip geldiğini MİT tespit etti.

Sabri Ok, KON-KURD'un perde arkasındaki Avrupa sorumlusu. Öcalan'ın en yakınında ve PKK'nın ilk silahlı eylemlerinde rol alan Sabri Ok'un ismi son olarak polisin 15 ilde gerçekleştirdiği Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Türkiye Meclisi adındaki yapılanmasına yönelik operasyonda gündeme gelmişti. İddianamede, Ok'un KCK'nin Avrupa Koordinasyonunun başına getirildiği belirtiliyor.

MASAK'IN HEDEFİNDE

Önceleri Avrupa ülkelerinde KOBİ'ler gibi (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) örgütlenen KAR-SAZ'ın şirketleri zamanla büyüyüp holdingleşti. KAR-SAZ, Avrupa'daki yandaşlarının uyuşturucu parasını aklarken, parayı mali suçları araştırma kuruluşlarının dikkatini çekmesin diye farklı kişilerin hesaplarına aktarıyor.




Bu para PKK ile paylaşılıyor. MİT, Avrupa'daki terör finansörü şirketlerin listesini Mali Suçlar Araştırma Kurulu'daki (MASAK) "Terörün Finansmanı ve Değerlendirme Grubu"na verdi. MASAK, Almanya, İtalya, Fransa, Avusturya, Yunanistan, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerdeki KAR-SAZ şirketlerini mercek altına aldı. MASAK, ülkelerle anlaşma yaparak terörle ilgili bilgilerin doğrudan Türkiye'ye verilmesini istiyor.

İşte terör holdinginin bazı şirketleri

Anatou Schneiderel-Almanya
Avaşin Holding-Almanya
Medye TV, Korkmaz Garten Landschaftsbau-Almanya
Kurd Com-Almanya
Mala Kurda-Almanya
Mezopotamya-Almanya
Roj Two Polat Fleisch Gmbh-Almanya
Roj Online-Almanya
Zozaan Amed-Almanya
Yıldırım Musa Kurierdients-Almanya
Azet Constuction-Fransa
Charlet Du Nord-Hacı Karakoyun-Fransa
Amed Plc-İngiltere
Kürt Esnaf ve İşadamları Birliği- İsviçre
Orient Platform Sarl-İsviçre
Erbil B.V.-Hollanda
Kandill Imbis Morgil Gmbh-Avusturya
Karmenio-Yunanistan
Fazilet-Belçika
Geleri Exp.-Romanya

DESTEK VERİYORLAR

Sabah'ın haberine göre Avrupa'da bir çok pizzacı, dönerci ve market, parasal açıdan terör örgütü PKK'ya destek veriyor.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER