ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2024 Cuma 23:03

İngiliz vekilden AB desteği

İngiliz vekilden AB desteği

İngiltere'de muhalefet partilerinden Liberal Demokrat Partisi'nin eski lideri ve Londra milletvekili Simon Hughes, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine olan desteğini yineledi.


Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu altını çizen Simon Hughes, kendisinin her zaman Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine destekçisi olduğunu söyledi. Türkiye'de birçok kez bulunduğunu, ilk kez üniversite öğrencisiyken İstanbul'a tatile gittiğini anlatan Hughes, aday ülke statüsünde olan Türkiye'de AB'ye uyum için hala iyileştirilmesi gereken önemli konular olduğunu söyledi. Avrupa'da Müslüman ve İslam dünyasına karşı köklü yanlış anlamaların bulunduğunu belirten Hughes, Avrupa ülkelerinde de yaşayan milyonlarca Müslümanın yeteri kadar sosyal ve siyasal hayata katılmadıklarına dikkat çekti. Hughes, Fransa'da Cezayir asıllı Zidenie Zidane'nin ülkenin dünya kupası kazanmasında önemli bir rol oynadığını ve bunun Fransa'da bazı konularda var olan olumsuz anlayışı kırdığını belirterek, "Eğer İngiltere'de Meclis başkanı bir Türk kökenli olsaydı, burda da bir zihniyet değişimi yaşanır ve farklı bir anlayışın oturmasına yol açardı." dedi.

Simon Hughes, İngiltere merkezli Dialogue Society ofisini ziyaret ederek bu ülkede Türk girişimciler tarafından kurulan farklı kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi. Hughes, din ve kültürler arası iletişim ve diyaloğu için dil bilmenin ve öğrenmenin hayati öneme sahip olduğu sözlerine ekledi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER