ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2024 Çarşamba 18:17

Diyarbakır - Bursa maçında OLAY!

Diyarbakır - Bursa maçında OLAY!

Tribünlerden gelen yoğun yabancı madde yan hakeme isabet etmesi üzerine orta hakem Abitoğlu maçı durdurdu.


Turkcell Süper Lig'de Diyarbakırspor, kendi sahasında karşılaştığı Bursaspor maçı 17. dakikada yoğun yabancı madde
nedeniyle durduruldu. Diyarbakırspor'un evinde ağırladığı Bursaspor kalecisi Ivankov'a maç başlamadan önce kale arkasında yabancı madde atılması sonucu maç yaklaşık 6 dakika geç başladı.

Taraftarların sahaya yabancı madde atması sonucu bir gazeteci başından yaralanırken, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer sahaya inerek taraftarları uyardı.
Stat görevlileri sürekli yaptıkları anonslarla sahaya yabancı madde atılmaması konusunda uyarı yaptı. Maçtaki gerginlik nedeniyle stat içerisinde güvenlik önlemi artırıldı.

Maç öncesinde başlayan gerginlik maç başlarken de devam etti. Bursaspor kazandığı köşe vuruşlarında tribünlerden Bursasporlu futbolculara yönelik yoğun yabancı madde atıldı.

Maçın 17. dakikasında Bursaspor'un geliştirdiği atakta kazanılan korner vuruşunu kullanmak isteyen Bursasporlu oyuncuya yönelik tribünlerden yabancı madde atıldı. Yabancı maddelerden biri yan hakeme isabet etti.

Bunun üzerine ortak hakem Mustafa Kemal Abitoğlu, maçı durdurarak yan hakemlerle birlikte soyunma odasına girdi. Bunun üzerine Bursasporlu oyuncular da soyunma odasına girdi. Diyarbakırsporlu futbolcular Adnan ve Tazemeta
taraftarların sakin olması için hoperlörlerden anonslar yaptı.

MAÇ TATİL EDİLDİ

Diyarbakırspor-Bursaspor maçının, taraftarların tribünlerden sahaya yoğun şekilde yabancı madde atmaları nedeniyle tatil edildiği bildirildi. Maçın tatil edilmesi üzerine Bursasporlu futbolcular yoğun güvenlik önlemi altında stattan ayrıldı. Bursaspor kafilesinin midibüslere ayrıldığını gören stat çevresinde bulunan bazı Diyarbakırspor'lu taraftarlar araçlara taş attı. Polis taş atan taraftarları dağıtmak için panzerle biber gazı sıktı. Bursasporlu futbolcular çok sıkı güvenlik önlemleri altında havaalanına giderek, kendilerini bekleyen özel uçağa bindi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve yetkililer hakemlerle görüştü.

STAT ÇEVRESİNDE OLAYLAR ÇIKTI

Diyarbakırspor-Bursaspor maçının tatil edilmesinden sonra stat içinde ve çevresinde olaylar çıktı. Bazı taraftarlar tribünlerden sahaya inmek istedi. Bunun üzerine polis, bu taraftarlara biber gazı ile müdahale etti. Bazı taraftarlar ise Bursaspor bayrağını yaktı.

Daha sonra seyircilerin stadı terk etmesi üzerine olaylar stat dışına aştı. Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda taraftarların taşla saldırısına arşılık güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.Olaylar Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda sürdü.

Yaklaşık 40 dakika süren olayların ardından güvenlik güçleri taraftarları dağıttı. Taraftarlar Diyarbakır kent merkezinde gruplar halinde yürüyüşler düzenleyerek, gelişmeleri protesto etti.

DİYARBAKIR VALİSİ MUTLU: ÇOK ÜZÜLDÜK

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada olaylardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Vali Mutlu, Bursaspor kafilesinin dün akşam kente gelmesi ardından sıkı önlemler alındığını ve otelden stadyuma gelinceye kadar hiç bir olayın olmadığını anlatırken “Maçın tatil edilmesi ve hakemİn aldığı kararla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Böyle olmasını istemiyorduk, üzüldük” dedi.

KİMSE DİYARBAKIR'IN HAKKINI YEMEYE KALKMASIN

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor'u konuk ettikleri karşılaşmanın tatil edilmesi kararının yanlı olduğunu savunarak, “Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın” dedi.

Sümer, yaptığı açıklamada, maçın tatil edildiğini, maça verilen aradan 25 dakika sonra öğrendiğini belirterek, Bursaspor'un apar topar stattan çıkarılmasına da anlam veremediğini söyledi.

Diyarbakır'da Fenerbahçe ve Galatasaray maçında yaşanan olayların aynısının yaşandığını ifade eden Sümer, “Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın. Karar yanlı bir karardır” diye konuştu.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER