ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2024 Cumartesi 04:50

Jandarmaya hain pusu

 Jandarmaya hain pusu


Tokat'ta jandarmaya hain saldırı

Tokat'ta pusu. 10 askerin bulunduğu devriye aracı tarandı. 7 şehit 3 yaralı var. Kurulan hain pusuda 1 uzman çavuş ve 6 er yaşamını yitirdi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu yaşanan çatışmada 7 asker şehit oldu.

Yaralılar arasında sivillerin de bulunduğu belirtilirken, bölgedeki yoğun sis nedeniyle operasyonun güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine pusu kuruldu. 7 askerin şehit edildiği olayda ağır yaralı askerler de var. Çatışmada yaralanan askerler Reşadiye Devlet Hastanesi’ne getirildiği, çatışmanın devam ettiği bildirildi.

Bölgede yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 2 metreye kadar düştüğü bu nedenle operasyonun güçlükle yürütüldüğü bilgileri geliyor. Yerel medya mensupları ise şehit sayısının 6 olduğunu belirtirken, 1997 yılında yine aynı bölgede benzeri bir çatışma yaşandığı ifade ediyorlar.

KAYMAKAMLIK: ŞEHİT SAYISI ARTABİLİR

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce jandarma ekiplerine düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 askerin şehit olduğu bildirildi.Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sazak Köyü yakınlarında teröristlerce jandarma ekiplerine düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 askerin şehit olduğunu kaydetti.Güler, şehit sayısının artabileceğini de sözlerine ekledi. Bu arada, bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği belirtildi.Yaralı askerlerin Reşadiye Devlet Hastanesine ve Tokat’a sevk edildiği öğrenildi.

ŞEHİT VE YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 7 asker ile 3 yaralı askerin kimlikleri belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Sazak köyü yakınlarda teröristlerce pusuya düşürülen askerlerden uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca’nın (Hatay) şehit olduğu öğrenildi.

Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel’in yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerden uzman çavuş Öztürk ile Mandıralı’nın Niksar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

VAN'DA ASKERİ ARAÇ GEÇİŞİNDE MAYIN PATLATILDI

Van'ın Özalp İlçesi'nde PKK terör örgütü mensupları tarafından daha önce tuzaklanmış mayın askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde ise devriye görevi yapan askerlere taciz ateşi açıldı. Saldırılarda ölen yada yaralanan olmadı.Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Özalp İlçesi kırsalında devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında PKK terör örgütü tarafından daha önce tuzaklanmış el yapımı mayın patlatıldı. Patlamada ölen yada yaralanan olmazken, askeri araçta hasar meydana geldi. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde ise dağlık arazide arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine PKK'lı bir grup tarafından taciz ateşi açıldı. Bu saldırıda ise ölen yada yaralanan olmadığı açıklandı. Yine Çukurca İlçesi'nde PKK terör örgütünden kaçan 2 terörist güvenilk güçlerine teslim oldu. Bölgede operasyonlar sürüyor.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER